Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op disneylandparijs.startpagina.nl

van disney naar parijs centrum

 • marijke

  Hallo,

  Hoe kom je het snelst of makkelijkst van het park naar het centrum van parijs, als je met het openbaar vervoer moet? Ik dacht zelf dat er wel een trein of metro gaat, maar kan de informatie niet goed vinden. Dus tips zijn welkom

 • Vincent

  Beste Marijke,

  Vanaf het RER (Reseau Express Regionale) station van disneyland parijs (Marne-la-vallée - Chessy) vertrekt de RER A richting Parijs waar je kan uitstappen in de wijk les Halles (station Chatelet les halles) in de wijk Opéra (station) Auber) of op de champs Elysées (station charles de gaulle étoille). En van deze grote stations vertrekken metros naar de andere grote trekpleisters van Parijs (eiffeltoren, sacre couer, etc…). Hartje parijs ligt dus op +/- 45 minuten van Disneyland resort parijs.

  Bon séjour à (Disneyland) Paris,

  Vincent.

 • Rob

  Beste Vincent,

  kan je ook vertellen wat een reis met de RER naar het centrum ongeveer gaat kosten. De sites die ik tot op heden heb bezocht hebben mij niet de helderheid gegeven.

 • vincent

  Beste Rob,

  Een RER kaartje heen naar parijs kost 6.40 € (dus voor 12.80 € ben je heen en weer P.P.). Je moet dan in het station gewoon twee kaartjes parijs vragen (1 heen en 1 terug). als je verdere informatie wilt hebben kun je doorsurfen naar :

  http://www.ratp.info/informer/hollandais/index.php

  Dat is het Parijse vervoer bedrijf (metro, RER, bussen …).

  Deze site is gewoon in het nederlands en daar kun je alvast je reisje parijs mee organiseren want op de site staat een metroplattegrond, prijzen etc.

  Mocht je nog informatie nodig hebben dan laat het maar weten (ik ben namelijk ter plekke) dus voor voorbereidingstips kun je me mailen via het disneylandparijs.startpagina.nl prikbord.

  Bonne journée,

  Vincent.

 • Djana

  Weet iemand hoe kan ik van disney naar Parijs

  Eiffeltoren komen